7 TRUMPI PATARIMAI, KAIP PRAILGINTI AKUMULIATORIAUS EKSPLOATACIJOS TRUKMĘ
Klientų aptarnavimo linija
telefonu I-V 8:00-17:00:
LT: +370 620 99676
LV: +371 613 03010
EE: +372 580 45252

7 TRUMPI PATARIMAI, KAIP PRAILGINTI AKUMULIATORIAUS EKSPLOATACIJOS TRUKMĘ

2017-11-21

Pilnas pajėgumas ilgesnį laiką ir jokių užvedimo problemų žiemą!

Kaip užtikrinti dar geresnį jūsų „Banner“ akumuliatoriaus veikimą.

1. Tegul būna pastoviai įjungtas ir naudojamas.

Nenaudojami akumuliatoriai ima savaime išsikrauti, o šio proceso metu ant akumuliatoriaus plokštelių formuojasi švino sulfatas ir trukdo srovės tekėjimui. Tinkamas įkrovimo prietaisas, pvz., „Banner Accucharger“, palaiko gerą akumuliatoriaus būklėje ir užkerta kelią sulfatacijai.

2. Stenkitės, kad būtų švarus.

Užtikrinkite, kad akumuliatoriaus paviršius būtų švarus ir sausas – valykite antistatine šluoste. Drėgmė variklio skyriuje sukelia el. srovės paviršinį nuotėkį, kuris eikvoja energiją. Be to, nenaudokite jokių vadinamųjų „gerinančių priedų“.

3. Užtikrinkite saugų jo veikimą žiemos metu.

Atšalus orui, akumuliatoriaus gebėjimas užvesti variklį sumažėja. Todėl, kad akumuliatoriui užtektų galios, išjunkite papildomus el. srovę naudojančius įtaisus, pvz., oro pūtiklius ir šildymą, kol bus paleistas variklis. Be to, išjunkite juos prieš išjungdami variklį.

4. Nuvažiuokite ilgesnius atstumus.

Per trumpus automobilio pasivažinėjimus dažnai sunaudojama daugiau energijos, negu generatorius gali pagaminti ir įkrauti akumuliatorių, o tai reiškia, kad akumuliatorius pastoviai iškraunamas. Todėl, jeigu įmanoma, išvažiuokite su automobiliu ilgesnėms kelionėms, kad akumuliatorius spėtų įsikrauti, arba, dar geriau, prijunkite akumuliatorių prie išorinio kompensacinio įkrovimo naudodami „Banner Accucharger“ įkroviklį. Tai prisidės ir prie aplinkos tausojimo.

5. Kad gerai veiktų žiemą, naudokite papildomą įkrovimą.

Dažni trumpi pavažiavimai su daug sustojimų ir pajudėjimų, mažina energijos lygį akumuliatoriuje kiekvieno užvedimo ir pajudėjimo metu. Duokite akumuliatoriui papildomą energijos doze prijungę išorinį įkroviklį, ypač prieš ateinant pirmiesiems šalčiams.

6. Palaikykite jūsų kabrioletą tvarkingą žiemos pertraukos metu.

Nenaudojate savo automobilio žiemą? Jeigu taip ir akumuliatorius paliekamas automobilyje, atjunkite jo neigiamą gnybtą. Akumuliatorius privalo išlikti sausas ir vėsus (tačiau apsaugotas nuo šalčio) ir užtikrintas bet jau <12,5V lygio įkrovimas esant atvirai grandinei. Šiuos sezoniškai važinėjamiems automobiliams taikomus reikalavimus galima įvykdyti taikant reguliarius kompensacinius įkrovimus ir įkrovos palaikymą su „Banner Accucharger“ įkrovikliu.

7. Turėkite „Banner“ variklio paleidiklį.

Visada galite pasikliauti gerai prižiūrimu „Banner“ akumuliatoriumi, tačiau kas atsitinka, kai kaimynas negali užvesti savo automobilio? Jūs, žinoma, norite padėti ir greitai bei paprastai išspręsti problemą. Tačiau iš pradžių reikia atsiminti vieną dalyką, kad dėl automobilyje esančių jautrių elektronikos komponentų, pagalbinį užvedimą derėtų atlikinėti tik naudojant „Banner Booster“ variklio paleidiklį. Taip yra todėl, kad padedant paleisti variklį nuo kito automobilio akumuliatoriaus, atjungiant gnybtus gali susidaryti įtampos šuoliai ir pažeisti arba net sugadinti automobilio elektronines sistemas.

Todėl labai svarbu, kad naudojant užvedimo laidus būtų laikomasi šių procedūrų!

– Padedant paleisti variklį visada reikėtų naudoti tik standartizuotus užvedimo laidus (pvz., DIN 72 553 standarto).

– Laikykitės užvedimo laidų naudojimo instrukcijos.

– Sujungti galima tik tos pačios vardinės įtampos akumuliatorius.

– Jungiant prie gnybtų, išjunkite abiejų automobilių variklius!

– Pirmiausia sujunkite du teigiamus gnybtus (1) su (2). Po to padedančiojo automobilio akumuliatoriaus neigiamą gnybtą (3) sujunkite su (4), atviro metalo vieta ant įkraunamo automobilio korpuso, atokiau nuo akumuliatoriaus. (Laikykitės transporto priemonės gamintojo nurodymų.)

– Dabar įjunkite įkraunamos transporto priemonės starterį ne daugiau kaip 15-ai sekundžių. Padedančios transporto priemonės variklį palikite išjungtą.

– Atjungdami nuo akumuliatorių gnybtų, užvedimo laidus nuimkite atvirkščia, negu aukščiau aprašyta, tvarka.

Šaltinis: https://www.bannerbatterien.com